Verdens fineste mann

Idag har vært en veldig tung dag for meg og mange andre mennesker. Følelsen jeg har her jeg sitter kan ikke beskrives med ord. Man måtte ha blitt meg, for å ha kjent de smertene jeg sitter med.

Halvor Lunde, en ekstraordniær klarinettlærer, en fantastisk venn, et ubeskrivelig menneske og mer til, er ikke lenger her hos oss. De andre klarinettistene på skolen og jeg fikk beskjeden idag i 10-tiden. Hodet mitt spant rundt når ordene kom ut. Hjertet mitt slo raskt, og jeg skulle egentlig bare ønske at alt bare var en drøm. Det tok ikke mange sekunder til før jeg omtrent ikke fikk puste. Jeg har kun kjent Halvor siden ifjor sommer da han var instrumentlærer på sommerkurset i Moi. Jeg hadde hørt mye om han fra før av! Jeg visste jo at han var helten bak alle klarinettbøkene mine, så jeg var jo helt starstrucked etter å møte ham! Jeg hadde ingen aning om hva som ventet meg: hvordan han så ut? Hvordan var han som person?osv. Og det som møtte meg var en liten rund mann med en stor bart og en dialekt som jeg ikke forsto. Måtte le litt inni meg da han så mange ganger måtte si ting på nytt fordi jeg ikke forsto hva han sa! Men det kom seg etterhvert. I slutten av sommerkurset var det ingen problem. Det jeg raskt lærte meg var at Halvor var utrolig entusiastisk når det gjaldt musikk og klarinett! Hver kveld skulle klarinettensemblet eller en klarinettsolist spille for de andre musikantene! Jeg husker jeg syntes det var litt skummelt når han spurte om jeg ikke kunne spille litt alene foran de andre klarinettistene i gruppa. Så joda, det gjorde jeg. Jeg var utrolig redd for å skulle dumme meg ut eller noe. Men Halvor var med min side, og ga meg kun positiv og konstruktiv tilbakemelding! Han sa "Det som ikke er bra, det kaster vi bare vekk. Det er det som er bra vi vil beholde. Det som ikke er så bra kan vi alltid fikse senere". Når jeg begynte på musikklinja på Vågen med klarinett som hovedinstrument fikk jeg jo Halvor som min klarinettlærer, slik som alle som har klarinett som hovedinstrument. Jeg tror aldri jeg har blitt så knyttet til noen lærere før! Han var så omtenksom, morsom,hyggelig, snill, and the list goes on.. Hver tirsdag når jeg kom inn på kontoret hans for time, sa han "Heihei Malene, noe nytt?" og smilte med det lune smilet han alltid har hatt :) Han brukte nesten alltid halve timen vår på å snakke og hygge oss. Og når jeg da skulle gå sier han "Jaja Malene, da har vi en date neste uke" og blinket lurt til meg. Han var en person som brydde seg veldig mye om andre mennesker! Han brukte mer tid på andre enn seg selv. Han tok seg tid til hver enkelt person for å bli kjent med dem, noe som gjorde at vi alle har blitt veldig knyttet og glad i ham. Dette viste seg jo når han på forrige klarinettkor-samling hvor vi spilte inn plate, når han tok seg tid til å holde en liten tale om hver enkelt person i hele klarinettkoret. Og vi er ca 50 personer. Han hadde en historie og noe positivt å si om hvert individ. Han så alltid det gode i folk. Jeg tror aldri jeg har møtt noen så tvers igjennom godhjerta som ham. Og på det korte året som jeg har kjent ham, har jeg lært utrolig mye og blitt alt for glad i ham.

Halvor og jeg hadde jo vår plan om vgs. Nå føler jeg at jeg har mistet all mot til å gå på musikklinja, for han var jo stifteren som holdt det hele sammen! Han hadde hele 3års planen om hva som skulle skje. Han visste hva jeg trengte å lære og å gå gjennom for å utvikle meg selv mest. Halvor er et geni! Et klarinettgeni!! Halvor sa til meg "Du, Malene, har gått gjennom en tørketrommel dette siste året. Du har blitt forandret helt om. Og du har lært så fort! Du klarte å forandre munnstillingen din på under ett år, noe som tok meg 2 år å lære". Det var ikke jeg som gjorde det alene! Uten Halvor hadde aldri dette gått! Det var han som alltid pushet meg og ga meg vilje og mål. Ah, jeg kan ennå huske lukten hans, smilet hans, latteren og stemmen. Den følelsen jeg får når jeg møter ham. En mann som alltid er glad. Tanken på å aldri få møte denne mannen igjen knuser meg fullstendig. Å aldri gi han en klem igjen. Gud, dette kan ikke være sant! 

Jeg kunne snakket i evigheter om Halvor, men vi har ikke en evighet. Livet har sin grense. Livets ende kommer av og til for tidlig for noen enn for andre... Alle tanker går til de pårørende: familie og venner. Han skal alltid bli husket for den fantastiske personen han var. Hedre han får det han har utrettet! Min store helt, er ikke lenger her, men det skal ikke ødelegge meg! Jeg har enda viljen, om ikke mer, til å fortsette på hans arbeid og bli en fantastisk person og klarinettspiller, slik at han hvor enn han er, skal bli stolt av meg! 

"1. Klang 2.Klang 3. Enda mer klang 4. Litt til klang 5. Litt teknikk, så lenge det ikke går utover klangen" - Halvor Lunde

 

Denne sangen minner meg veldig om Halvor! Han viste meg og Kristine denne videoen engang, og var så stolt over å funnet dem. "Nå kan dere gå å spørre alle "Har dere hørt om dirty loop?", og hvis de ikke har det kan dere si, "Serr, de er jo kjempe populære". Når de da blir kjente så kan dere si at dere var en av de første som visste om dem" : 


 

Jeg elsker deg. Tenker på deg hele tiden. Alt jeg ønsker i dette øyeblikk er å gi den en knuseklem, og fortelle deg hvor mye jeg verdsetter deg. 

-Malene

7 kommentarer

30.04.2012 kl.20:37

Jeg kondolerer så masse<3

Anne

30.04.2012 kl.20:44

Dette va kjempeflott skreve, Malene. Kjenne meg så altfor godt igjen. Halvor va den finaste personen eg någen gong har møtt. Eg stjele den lille quoten der på slutten. Va så sinnsykt Halvor i et nøtteskall, han sa alltid d på timene. Savne an kjempemøye, og eg håpe du har d fint <3

Malin

01.05.2012 kl.00:06

kjempefint skreve Malene! Her for deg <3

Rip Halvor <3

Maria W

01.05.2012 kl.00:48

Veldi fint skreve:) Halvor e verdens beste<3

Rebekka Lorraine

01.05.2012 kl.23:17

Kjempefint skreve, Malene. Han virke som ein heilt fantastisk mann. Hvil i fred, Halvor <3

freemusicmaker

06.05.2012 kl.18:33

Alle: Tusen takk alle sammen, det betyr virkelig noe!

mystiske meg!

12.05.2012 kl.19:33

så bra men pass på jeg vet hvor du bor!

Skriv en ny kommentar

freemusicmaker

freemusicmaker

17, Stavanger

Jeg er ei jente fra Stavanger som elsker musikk. Jeg gjør alt fra å synge, spille klarinett, gitar og piano til å ha danset i 12 år. Jeg er også moteglad og livsglad, prøver å få til alt som hørtes gøy ut!

Kategorier

Arkiv

hits